by Michallo

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Zmysel vojny

Čo si myslíte o vojne vy?

Vojna...načo je komu dobrá? Už od nepamäti ľudia medzi sebou zápasia. Uvedomme si, že všetky hodnoty, ktoré sú spoločensky dané sa vo vojne strácajú. Prečo to práve teraz rozoberám? Pretože večer počúvam kto koho zabil, samovraždy či okradnutie.

To všetko spúšťa cyklus – vojnu. Národy medzi sebou zápasia a predbiehajú sa o svoj čo najväčší hospodársky rast, ale myslel niekto na obyčajných ľudí? Sú to konflikty medzi politikmi tak prečo niekto vyvoláva rozpory medzi národmi? Prečo sa niekto nepozrie dookola a nepovie – STOP?

Je to skutočne až také ťažké?  Snáď najbezpečnejšou záchranou je prevencia. Neverím, že každý človek, ktorý by chcel pomôcť druhému by sa dostal do konfliktnej vojny. Vojna – krvavá masa ľudí, ktorých smrť požiera zaživa. Okrem spomínaných ľudských životov sa vo vojne stráca – ľudskosť. Ako môže niekto zabiť? Ako môžu okradnúť chudobného? Bohužiaľ je to tak. Myslite srdcom ľudia.

Predstavte si: Vojna medzi domorodcami a nami „civilizovanými ľudmi“. Domorodci útočia palicami, oštepmi a sekerami. My sa smejeme aký sú naivný a bojujeme pištoľami, granátmi, guľometmi... Hlava nehlava by boli domorodci mŕtvy. Ale oni tiež majú svoje rodiny, zvyky... Ľudia sú zbabelí. Prečo všetko zhodnotia ako útok?

Prečo sa snažia mať vždy pravdu aj keď tušia, že to tak nie je. Proste ide každému len o seba... Zmeňte sa. Pozerajte viac na druhých ľudí ako na seba. Tak snáď pochopíte ľudskosť a lásku k blížnému. Ľudia sú super, nie súper :).

Ale aj tak nám zostáva veľa otáznikov málo odpovedí. Prial by som si, aby každý bol ľudskejší viac ako kedykoľvek doteraz. Veď humánnosť nie je hanba, ale cnosť! A byť cnostný je mať hanbu?

 

Michallo


Novinky | stály odkaz

Komentáre

  1. pre nás
    vojna je nezmyselná..
    zmysel má pre zbrojárskych magnátov..
    neuveriteľne bohatnú..
    publikované: 29.07.2011 19:34:27 | autor: radosť (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014